Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Talon

ultracod123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was i Wesolych Swiat!

Moje pytanie dotyczy Talona, ale na poczatku zaznacze, ze przesledzilem wszystkie poradniki w necie, wiec prosze ich z nikad nie kopiowac, tylko wyrazac wlasna opinie na jego temat. Przejdzmy do rzeczy... Ostatnimi czasy naszla mnie ochota na ta postac z kilku wzgledow : doskok + uciszenie, mega dobre ulti do uciekania, badz zadawania dmg, fajna obszarowka, ktora po wymaxowaniu zjada fale minionow na raz :D.

Niestety nie jest tak rozowo, jak mi sie wydawalo, bo popytalem kolegow i mowili, ze Talon jest useless w late gamie i do niczego sie wtedy nie nadaje. Czy to prawda? Dodatkowo prosze o wyrazenie własnej opinii na jego temat i pamiętajcie, NIC NIE KOPIOWAC.

Milego wieczoru. ;)

Opublikowano

Twoi koledzy się nie znają.

Rzesza ekspertów z MPC zawsze pomoże, ja już wyjaśniam.

Talon jest zajebisty, na 3 lvlu na swoje combo potrafi mocno obić przeciwnika, ma łatwą farmę, ma łatwy roaming itp. co powinieneś wiedzieć po prześledzeniu wszystkich poradników w internecie.

Talon w late robi rozpierdol, potrafi się wbić nawet jak enemy mają oracle. Wystarczy tank, który wbije się pierwszy, a za nim Talon.

Wbija się na E na ad carry lub kogoś innego, z Q zabiera mu połowe życia, używa W w środek fajtu i używa ulta, to wszystko potrafi zabić prawie każdego w czasie TF.

Oczywiście można pójść inaczej, ja np. często talonem chowam się z tyłu i czekam aż enemy się rzucą w TF, odczekuje 2-3 sec po rozpoczęciu i wyskakuje z nikąd, przeważnie przeciwnicy nie wiedzą o co chodzi, bo albo nie zauważają że nie ma mnie w TF i orientują się dopiero po fakcie jak już ich wszystkich zabijam albo mają wardy i trzeba wbijać się pierwszym sposobem :P

Talon nie jest wcale słaby w late, on sam potrafi pushować albo zaopatrzyć się w oracle i iść z tankiem z teamu na backdoor, jego Q działa na turrety dzięki czemu mamy banalny push, do tego łatwa farma z W, bardzo niskie cd na ulta czynią nas zajebistym assasynem

Opublikowano

Koledzy Ci powiedzieli że talon jest bezużyteczny? To chyba jeszcze nigdy naprawdę ogarniętego talona nie widzieli, gdyby go zobaczyli oczy by im wypadły i mówili zupełnie co innego. Dość że talon ma dobre combo + slowy + doskok + dobre damage + ult aoe. Talona bierz, a nie pożałujesz. Wystarczy że spokojnie nauczysz się nim combować.

Talon to jest zabójcą który po 3 lvl potrafi bardzo dobrze obić przeciwnika nie zważając na konsekwencje. Jeżeli nawet wbijesz 6 lvl + dobrą farme masz i złożysz na niski lvl dość odpowiednie itemy, możesz iść tower divowa'ć. Posiadasz bardzo dobre combo które zada olbrzymie obrażenia. Zed jest słabszy według mnie od talona, może i potrafi zed zrobić dobre combo, ale w teamfight jest bezużyteczny wystarczy dobry focus a ginie w parę sec. Bierz talona, nie zastanawiaj się nad nim.

A jeżeli nie chcesz, to weź Kha'zixa, też bardzo dobry zabójca.

• Bardzo dobry system escape za pomocą "E"
  • Slow.
  • Ewolucje.
  • Po ewolucji "w" niezły sustain, heal i harras.
  • Damage z "Q" potrafi zadać olbrzymie obrażenia.
  • Dodatkowe magic dmg z pasywu
  • Gdy użyjesz Skok -> "E" Zabijesz lub dostaniesz asyste odnawia Ci się całkowicie skill.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Talon

+ silence
+ slow
+ ewolucja skilli
+ system escape
+ zabójcze combo
+ kontra na mida
+ sustain

Opublikowano

Talon tylko do kontrowania niektórych AP. Dobrze sobie radzi tylko w early, nie polecam. Jak masz brać albo Talona, albo Zeda to bierz tego drugiego.

Zed:

+burst

+harass

+mobilny

+łatwa farma/dobry pusher

+mocny przez wszystkie fazy gry

+może się łatwo przebić do carry przeciwnika

+/-energia zamiast many

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...